jun 06

Twee manieren om ruimte te krijgen bij de proeftijd van een medewerker

Twee manieren om ruimte te krijgen bij de proeftijd van een medewerker

De proeftijd van een nieuwe medewerker blijft een belangrijke tijd. In deze (veelal) maand hebben de werknemer en werkgever de mogelijkheid om elkaar af te tasten. Er wordt gekeken naar kennis en kunde gekeken, maar ook of de nieuwe medewerker wel in het bestaande team past. Dit dient een werkgever binnen een maand te doen, anders volgt er een contract. En met de nieuwe wetgevingen is dit niet gemakkelijk te ontbinden. Zoals veel werkgevers maar ook werknemers ervaren is een maand een wel een erg korte tijd om elkaar goed te leren kennen. We geven u daarom twee tips om wat ruimte te creëren met de proeftijd van een medewerker!

1. Contracten
Geef de nieuwe medewerker een contract van 7 maanden, gevolgd door twee contracten van 8 maanden. Hierdoor kunt u bij ieder contract een proeftijd afspreken en zit u veilig inzake een eventuele transitievergoeding. Meer over de transitievergoeding kunt u hier lezen.

2. Detacherings-/uitzendbureau
Door middel van het inschakelen van een detacheringsbureau of uitzendbureau kan de proeftijd verlengd worden. U gaat immers met het detacherings-/uitzendbureau een contract aan. Hierbij geeft u aan dat de medewerker niet meer ingezet wordt wanneer er geen werk meer is of wanneer u niet tevreden bent. Hierdoor kunt u op een goede en vooral nette manier de proeftijd verlengen en krijgt u langer de tijd om te bezien of de betreffende medewerker bij de onderneming, collega’s en cultuur past.
Het bijkomende voordeel van werken via deze manier is ook dat u makkelijker en flexibeler om kan springen met eventuele pieken of dalen in het werkaanbod. Zo zorgt u ervoor dat u op de juiste momenten altijd een optimale bezetting heeft.

Wilt u meer informatie inzake de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op.

Werkgever aan het woord

“Het is prettig samenwerken
met het team van FlexFitters.“

Louise Verkade
Profile Car & Tyrecenter Verkade

Het is prettig samenwerken met het team van FlexFitters. Zij weten snel en vakkundig flexwerkers in te zetten. Er wordt echt gekeken naar de huidige (personele) samenstelling bij ons en daarmee komt de juiste persoon op de juiste plek terecht.

Louise Verkade / Profile Car & Tyrecenter Verkade

Referenties