jun 06

6 tips om jouw CV onder de aandacht te krijgen

6 tips om jouw CV onder de aandacht te krijgen

Uit onderzoek blijkt dat een werkgever je op jouw CV in minder dan 5 minuten beoordeeld. In die 5 minuten bepaalt hij of je interessant genoeg bent en op de functie past. Een ervaren recruiter heeft soms maar 6 seconden nodig om op basis van het CV te beoordelen of een kandidaat geschikt is of niet! Naam, huidige functie en werkgever, start- en eventuele einddatum bij deze werkgever, voorgaande functie en werkgever inclusief start- en einddatum en de opleidingen zijn belangrijk. Daarnaast let een werkgever op (tref)woorden die overeen komen met de openstaande vacature. Het is belangrijk om de bovenstaande zaken zo duidelijk mogelijk in jouw cv te krijgen. We geven je 6 tips om jouw CV onder de aandacht te brengen!

1.  Zorg voor een goede opmaak
Een CV moet er strak en verzorgt uitzien. Mooie lettertypes, rare inspringingen en een onlogische volgorde maken je CV niet alleen lastig leesbaar, maar ook onaantrekkelijk. Houd het dus simpel en overzichtelijk. Zorg voor een net lettertype en hanteer een logische volgorde (persoonsgegevens, kenmerken, werkgevers, opleidingen). Hierdoor is het CV makkelijk scanbaar voor een werkgever.

2.  Foto
Een mooie pasfoto of een andere foto waarop je gezicht goed te zien is, is het beste en brengt jouw CV “tot leven”. Houd er wel rekening mee dat de foto representatief moet zijn en moet laten zien hoe en wie jij bent.

3.  Zeg wie je bent
In een paar regels kun je uitleggen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Deze kun je plaatsen onder jouw persoonsgegevens of geheel onderaan. In combinatie met de eerder beschreven pasfoto maakt dit jouw CV levendig.

4.  Alleen relevante informatie
Bij het vermelden van je opleidingen en werkervaring dient de meest recente altijd bovenaan te staan. Geef bij de werkervaring niet alleen de werkgever en je functie aan, maar geef ook een beknopte beschrijving van deze functie (maximaal 20 woorden). Houd het overzicht werkgevers omwille van de leesbaarheid relevant. Voor iemand van bijvoorbeeld 18 kan een bijbaan of zomerbaantje bij de plaatselijke pizzahut misschien nog handig zijn om te vermelden, maar wanneer je 30 of 40 is dit totaal niet meer relevant.

5.  Diploma’s
Een veel gemaakte “fout” is dat op het CV niet staat of een diploma/cursus behaald is. Dat je een diploma of cursus niet behaald hebt, hoeft natuurlijk niet direct te betekenen dat je sollicitatie nutteloos is! Wees hier dan ook eerlijk over. Ook dit heeft je gevormd tot wie je bent en daar is een werkgever naar op zoek.

6.  Trefwoorden
De trefwoorden waar werkgevers naar kijken moeten over je hele cv verspreid staan. Als er in de vacature naar specifieke vaardigheden wordt gevraagd en je hebt deze vaardigheden, vermeld deze dan los op je CV onder het kopje ‘Vaardigheden’

Klaar om te solliciteren? Kijk dan naar onze openstaande vacatures of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Werknemer aan het woord

“Flexfitters heeft een positieve instelling en heeft mij de kans gegeven om aan de slag te gaan.“

Ruud Voerman
43 jaar

Flexfitters heeft een positieve instelling en heeft mij de kans gegeven om aan de slag te gaan. Ik kan ideeën uitwisselen met collega’s en daar wordt ook echt naar geluisterd.

Ruud Voerman / 43 jaar

Referenties