Werken in de bandenbranche

Werken in de bandenbranche is dankbaar werk. Autobanden vormen het fundament van de auto, zijn de dragers van uw heilige koe. Daarom is goed onderhoud en een deugdelijke verzorging onontbeerlijk, want veiligheid is het hoogste goed bij de automobilist. Banden zijn dan ook een vitale tak in elk automotivebedrijf.

De bandenbranche zit al sinds de jaren tachtig in de lift. Sinds 1988 groeiden de grote ketens met ongeveer 200 vestigingen. De Nederlandse bandenbranche heeft tegenwoordig zo’n duizend vestigingen, waar rond de tienduizend mensen een baan hebben. De bandenbranche kent een jaaromzet van 5,5 miljard euro. De groei is vooral toe te schrijven aan de zakelijke markt, de markt voor vervangingsbanden bij de burger is wat stabieler maar kent sinds 2013 ook een lichte stijging in klandizie. De markt voor motorfietsen zit de laatste twee jaar ook in de lift.

Werken in de bandenbranche: wat doet de monteur?
Vooral banden (de)monteren, dat is werken in de bandenbranche. Een bandenmonteur is meestal in dienst bij een garagebedrijf, bandenservicecentrum of autoservicebedrijf en kan zowel in vaste als tijdelijke dienst een contract hebben. Zodra de ‘R’ in de maand is, is er werk aan de winkel, alsmede in de zomerperiode als de winterbanden weer moeten worden gedemonteerd. Om deze reden is er veel sprake van seizoensarbeid. Behalve het (de)monteren van banden kan de monteur contact hebben met klanten. Dit om bijvoorbeeld bepaalde specificaties of wensen door te krijgen, bestellingen af te handelen of om betalingshandelingen te doen met de klant. Ook moet hij na de handelingen vaak even een stukje rijden met de auto, dit ter controle. Naast de bandenhandelingen zijn er eventueel nog andere voorkomende werkzaamheden, zoals schoonmaak- en magazijnwerkzaamheden.

Inschrijven voor werk in de bandenbranche

Werken in de bandenbranche: FlexFitters
FlexFitters is een detacheerder voor vacatures in de automotivebranche en dus ook de bandenbranche. FlexFitters biedt tijdelijke dienstverbanden aan en is dus uitermate geschikt voor banen in de bandenbranche, aangezien die vaak seizoensgebonden zijn. Monteurs kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op onze site. Al met al kan FlexFitters gezien worden als dé partner op het gebied van het vinden van extra capaciteit in de werkplaats, of als het juiste platform om een (tijdelijke) baan als bandenmonteur te vinden. Dus, zowel een bandenmonteur die graag wil werken in de bandenbranche als een bandenbedrijf die op zoek is naar (tijdelijk) personeel kan ons benaderen. Neem daarom direct contact met ons op.

Aanmelden als autobedrijf

Nieuwste vacatures


Widget not in any sidebars

Werknemer aan het woord

“Flexfitters heeft een positieve instelling en heeft mij de kans gegeven om aan de slag te gaan.“

Ruud Voerman
43 jaar

Het is prettig samenwerken met het team van FlexFitters. Zij weten snel en vakkundig flexwerkers in te zetten. Er wordt echt gekeken naar de huidige (personele) samenstelling bij ons en daarmee komt de juiste persoon op de juiste plek terecht.

Louise Verkade / Profile Car & Tyrecenter Verkade

Werkgever aan het woord

“Het is prettig samenwerken
met het team van FlexFitters.“

Louise Verkade
Profile Car & Tyrecenter Verkade

Referenties